Гласувай като харесаш Рецепта #3 на @Reneta Atanasova тук.

💰Барчета „Милионер“

☑️Необходими продукти:

За основата:

  • -80 г кокосово брашно
  • -40 г мед
  • -40 г кокосово масло

За карамела:

  • -50 г кленов сироп / мед / агаве
  • -70 г фъстъчен / лешников или бадемов тахан (моят беше фъстъчен)
  • -3 бр. фурми
  • -щипка сол

За шоколадовата глазура:

  • -80 г черен шоколад

☑️Начин на приготвяне:

  • ➡️1-ви слой – за основата всички съставки се смесват в купа до получаването хомогенна смес и се оформя с ръце на дъното на тавичка. Няма значение какъв размер съд ще използвате, но най-лесно е да е правоъгълен и да имате хартия за печене, за да се извади по-лесно.
  • ➡️2-ри слой – Блендираме съставките за карамела до получаване на гъст сос и изсипваме върху основата. Прибераме във фризер, за да стегне.
  • ➡️3-ти слой – Разтапяме шоколад на водна баня и заливаме вече стегналия се “карамел”. Оставете да се охлади. За който бърза във фризер. След като шоколадът се е стегнал режем на парчета.