Гласувай като харесаш Рецепта #3 на @Reneta Atanasova тук.
Барчета „Милионер“
Необходими продукти:
За основата:
- -80 г кокосово брашно
- -40 г мед
- -40 г кокосово масло
За карамела:
- -50 г кленов сироп / мед / агаве
- -70 г фъстъчен / лешников или бадемов тахан (моят беше фъстъчен)
- -3 бр. фурми
- -щипка сол
За шоколадовата глазура:
- -80 г черен шоколад
Начин на приготвяне:
- 1-ви слой – за основата всички съставки се смесват в купа до получаването хомогенна смес и се оформя с ръце на дъното на тавичка. Няма значение какъв размер съд ще използвате, но най-лесно е да е правоъгълен и да имате хартия за печене, за да се извади по-лесно.
- 2-ри слой – Блендираме съставките за карамела до получаване на гъст сос и изсипваме върху основата. Прибераме във фризер, за да стегне.
- 3-ти слой – Разтапяме шоколад на водна баня и заливаме вече стегналия се “карамел”. Оставете да се охлади. За който бърза във фризер. След като шоколадът се е стегнал режем на парчета.