Гласувай като харесаш Рецепта #7 на @Магазинче за здрава храна тук.
Безглутеново веган бананово брауни
/Всички продукти, освен бананите, ще намерите в тяхното магазинче в град София, кв. Дианабад./
Необходими продукти:
- -3 бр. банана (550 гр. с обелките)
- -150 г Безглутенови овесени ядки
- -150 г Орехови ядки от Ядки ОРЛЕ
- -100 г Кокосови стърготини
- -100 г Кокосова захар
- -120 г Кокосово масло (разтопено)
- -40 г Брашно от рожков
- -170 г Кокосово мляко
- -1 ч.л. бакпулвер
- -1 ч.л. сода
- -30 гр. Смляно ленено семе
- -50 гр. Кулинарен шоколад от Гайо Шоколад – Gaillot Chocolate
- -6 с.л фъстъчен (или друг по Ваш избор) тахан от ТАХАН и МЕД от „Атанас и фамилия“
- -Малко оцет за содата
Начин на приготвяне:
- Стъпка 1: В купата на кухненския робот с S-образния нож се слагат овесените ядки, кокосовите стърготини, кокосовата захар, ореховите ядки и брашното от рожков. Всичко се смила на финни трохи. Готовата смес от сухите съставки се изсипва в купа.
- Стъпка 2: Отново в купата на робота се слагат бананите и се превръщат в пюре, което се добавя в купата при сухите съставки.
- Стъпка 3: Добавя се содата, върху която се слага малко оцет да шупне и се добавя и бакпулвера.
- Стъпка 4: Добавят се смляното ленено семе, кокосовото мляко и кокосовото масло.
- Стъпка 5: Кулинарния шоколад се смила на трохи в робот или блендер.
Всички съставки без кулинарния шоколад и фъстъчения тахан се объркват добре с телена бъркалка.
Сместа се разделя равномерно в две правоъгълни тавички покрити с хартия за печене и намазани с мазнина. Върху сместа във всяка тава се слагат по 3 с.л фъстъчен тахан, който се разпределя равномерно по цялото брауни, след което се поръсват с трохите шоколад. Тавичките с брауни се слагат в предварително загрята фурна на 175 градуса с вентилатор, пекат се 25 мин на 175 градуса и след това още 20 мин на 160 градуса.
Изпечените браунита се оставят да изстинат напълно върху метална решетка, след което пристъпете към нарязване. Насладете се на банановото брауни в компанията на любимите си хора, чай и/или кафе.
Да ви е сладко