ИСТОРИЯТА НА ТАХАНА И ЕКСТРЕМНИЯT ВИНЕН ТУР „ЮЖЕН САКАР 4Х4“ ЧАСТ ОТ ФЕСТИВАЛА „НА ХАРМАНА“

Всяка година през втората седмица на септември, в събота Харманли е домакин на един от най-българските фестивали – „На Хармана“. Програмата включва символично откриване на гроздобера с демонстрации на ритуали по бране на грозде и приготвяне на вино, голям базар и изложба на местни храни и занаяти,фолклорни програми и възстановки на автентични народни обичаи.  Неделята е за истинските ценители на местните традиции. Допълнителна атракция е  Екстремен винен тур Южен Сакар 4х4, организиран от местните винари, в който се посещават 4 винарни, а във всяка една от тях по 4 специално селектирани вина.

 

 

 

 

 

 

Не обмисляхме дълго поканата ни за участие във винения тур „Южен Сакар 4х4“ 2019, но дълго се чудихме какво точно може да обедини две толкова различни неща на пръв поглед като виното и тахана.

Отговорът е прост – ЮЖЕН САКАР!

Нашето бащино огнище и родна земя. Земя застлана с история, която разкрива своето минало, но и мистично пази своите най-големи ценности за онези, които ще ги оценят и опазят. Нашата земя окъпана от щедрите слънчеви лъчи, галена и глезена от средиземноморски бриз е благословено място за отглеждане на лозя и сусам. С любов и надежда поколения винопроизводители, таханджии и други местни производители възраждат съкровищницата от местни вкусове и традиции.

 

 

 

 

 

 

По време на тура гостите успяха да чуят личната история на хората зад етикетите, да дегустират и добавят нови находки в колекцията си от вдъхновяващи преживявания. За нас бе удоволствие да посрещнем всички ви у дома, на софрата, там където ближният става приятел.

 

 

 

 

 

 

Очакваме ви на 13 септември (неделя) 2020г. отново край лозята и вкусната софра с подбрани ястия с тахан, местни сирена, доситеевски карталачета, рачел и още, и още изкушения!