Гласувай като харесаш Рецепта #4 на @Adriana Dermendzhieva тук.
Рецепта за „Фъстърони“
Необходми продукти за сладките:
- -4 белтъка от яйца М
- -85 г захар от фурми
- -70 г фъстъчено брашно
Продукти за крема:
- -5 фурми
- -3-4 с.л. бадемово мляко
- -2 с.л. фъстъчен тахан
- -1 с.л. какаово масло (по желание)
Начин на приготвяне:
Разбиваме белтъците със захарта с миксер до пухкав крем. Добавяме брашното и разбъркваме с шпатула да хомогенизиране на сместа. Прехвърляме я в пош с прав накрайник (такъв, какъвто използваме за френски макарони). Върху хартия за печене шприцоваме бисквитките. При мен се получиха 60 броя. Печем за 10 минути в предварително загрята на 160°С фурна без вентилатор. Оставяме ги да изстинат преди да ги отлепим от хартията. В блендер или чопър смиламе фурмите, бадемовото мляко, тахана и разтопеното масло. Получава се гъста и лепкава смес. Мажем от нея върху една бисквитка и слепваме с друга.