Гласувай като харесаш Рецепта #5 на @Мария Манолова тук.
Торта с бишкоти с лешников тахан и маскарпоне
Необходими продукти:
- -200 мл сладкарска сметана
- -100 г пудра захар
- -220 г маскарпоне
- -3 с.л. лешников тахан
- -125 г крема сирене
- -200 мл. прясно мляко за потапяне на бишкотите
По желание: 100 г боровинки и/или лешници за поръсване
Начин на приготвяне:
Разбиваме сметана заедно с пудрата захар, като накрая добавяме и маскарпонето и крема сиренето. Бавно добавяме и тахана като накрая само леко разбъркваме със шпатула. Редим в тавичка ред крем, ред бишкоти потопени за кратко в мляко. Завършваме с крем, като по желание можем да украсим с натрошени лешници или боровинки.